Onze ervaring met Human First is echt super. Wij hadden al 4 pogingen gehad, waarvan 3 in Nederland in 1 in België. We besloten om voor Istanbul te gaan omdat de kosten lager liggen dan België. En dat alles wat wij graag wilden ook kon. Echt super. De medicatie van België (Elonva), kon ik bijvoorbeeld gebruiken. Daar werken ze niet mee in Nederland. Daar had ik goede ervaringen mee. En de behandeling die mijn man nodig had was ook geen probleem. Deze behandeling heet FNA deze word ook niet in Nederland toegepast, wel in België en Turkije en nog een aantal andere landen.

Het eerste telefoongesprek dat ik had met Evren was heel fijn. Was zo’n verademing dat alles wat wij graag wilden kon. En dat er geen wachttijden waren. Ze kunnen zelfs je reis regelen. Echt super. In januari 2016 gingen we voor 15 dagen naar Istanbul naar het Memorial ziekenhuis. We verbleven in City Loft, een prima appartement, dat op loopafstand ligt van Memorial. Dezelfde dag hadden we al een afspraak in Memorial. We werden opgehaald door de gastvrouw Dayon. In t ziekenhuis hadden we een afspraak met dr Cem, wat een aardige arts. Het behandelplan werd doorgenomen en de eerste hormoonspuit werd daar gezet. De dagen erna moesten we een aantal keren terug naar Memorial. En ondertussen hebben we Istanbul verkend. Wat een mooie stad.

Mijn eitjes wilden niet goed groeien waardoor het uiteindelijk langer duurde. De punctie werd op een gegeven moment ingepland. En werden er 3 geoogst en de volgende dag krijgen we een appje van Dayon dat dr. Cem ons wilde spreken en toen wist ik het al; er is iets niet goed. En mijn eitjes waren te slecht om te bevruchten ze verbrokkelden helemaal. Dit was het einde van onze 5de poging. Wat waren we ondersteboven ervan. En wat was dr Cem meelevend. Wat een bijzondere ervaring was dat! Hij zei tegen ons; geef het niet op ik geloof erin en dit is pech, het heeft geen reden. Dit kan wel eens gebeuren, maar gebeurd bijna nooit. Hij zei wacht 6 maanden en als jullie eraan toe zijn zie ik jullie misschien weer of jullie doen ergens anders een poging. Onze ervaringen waren zo goed dat we echt meteen dachten niet meer ergens anders te gaan. Was zo een warm bad in Memorial. We besloten om uiteindelijk weer in oktober te gaan. Contact gezocht met het ziekenhuis in Nederland waar we in 2008 begonnen waren of de voorcontroles daar mochten plaatsvinden. En dat was geen probleem.

Aangezien we dit keer besloten om het in mijn natuurlijke cyclus te doen konden we het niet exact plannen. En heeft mijn man met zijn werk overlegt of dit kon. En dat kon. En ik ben eigen ondernemer dus kon dat regelen. We gingen dit keer 10 dagen omdat we er voor hadden gekozen om de voorcontroles hier te doen. Want als mijn eitjes weer slecht groeiden, konden we de poging afbreken. Maar het ging goed. Dus op donderdag hadden we onze laatste afspraak in Nederland en zo boekten we op die dag onze reis zodat we op vrijdag in Istanbul aankwamen. Dit keer hadden we gekozen voor een ander appartement genaamd Flora suites. Wat een fantastisch appartement. En dit was nog dichterbij bij het Memorial. En vlakbij Carrefour. En bij leuke restaurantjes. Dezelfde dag hadden we onze eerste afspraak in Memorial. Alles liep dit keer voorspoedig. We konden Istanbul weer verkennen en tegelijkertijd de behandeling beginnen.

Bij de punctie hadden we 8 eitjes waarvan 5 rijp en na 5 dagen waren er 4 bevrucht. Hiervan zijn er uiteindelijk 3 overgebleven. We hadden ervoor gekozen om ze alle drie terug te plaatsen. Omdat we met onze vorige pogingen gekozen hadden voor 2. Dr. Cem zei: “dat het niet zijn keus was omdat er vaak veel complicaties bij komen”. Maar wij waren eigenwijs en uiteindelijk kregen we er 3 teruggeplaatst. De dag erna vertrokken we naar Nederland. Na een aantal dagen mochten we testen. Ziekenhuis gebeld voor een bloedtest. En deze was positief. Wat waren we blij, maar ook onzeker. Bij de 7 weken bleken we zwanger te zijn van een tweeling. Bij de 9 weken echo bleek van 1 embryo het hartje gestopt te zijn. Nu op dit moment ben ik 17 weken zwanger en durf er steeds meer in te geloven dat ik echt zwanger ben na 8 jaar. We worden we eindelijk papa en mama! Dit hadden we wel gehoopt, maar naar al die jaren niet meer verwacht. We weten sinds donderdag het geslacht van ons kindje en dat het helemaal compleet is. Echt zo bijzonder. Met 19 weken en 5 dagen braken mijn vliezen. En werd het spannend. De kans op vroeggeboorte was groot. Bedrust en een blokje om werden geadviseerd. Nu ben ik 32 weken en gelukkig gaat het nog steeds goed met ons meisje. Ze is met recht een wonder. Kans op vroeggeboorte is er nog maar elke dag is een dag en wij vertrouwen erop dat ons wondertje over een aantal weken geboren mag worden.

 


Onze ervaring met Human First is echt super. Wij hadden al 4 pogingen gehad, waarvan 3 in Nederland in 1 in België. We besloten om voor Istanbul te gaan omdat de kosten lager liggen dan België. En dat alles wat wij graag wilden ook kon. Echt super. De medicatie van België, kon ik bijvoorbeeld gebruiken. Daar werken ze niet mee in Nederland. Daar had ik goede ervaringen mee. En de behandeling die mijn man nodig had was ook geen probleem. Deze behandeling heet FNA deze word ook niet in Nederland toegepast, wel in België en Turkije en nog een aantal andere landen. Lees meer

Gelukkige moeder

van Made in Turkey