Kosten en Tarieven

Human First biedt u een gratis en vrijblijvend intake-gesprek aan (ongeveer 30 min, via zoom) waarin we uw verwachtingen in kaart willen brengen en het fertiliteits traject uitgebreid bespreken. Heeft u interesse in een intake gesprek? Stuur u ons dan een whatsapp bericht (klik op de whatsapp icon op deze pagina) of stuur ons een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 

Wij plannen graag samen met u uw IVF/ICSI-behandeling in Turkije. Voor de trajectbegeleiding van Human First betaalt u een vast tarief. 

Trajectbegeleiding Human First IVF/ICSI      330 EUR

 • Inschrijvingskosten en dossierkosten 

 • Ondersteuning bij aanvraag verzekeraar

 • WhatsApp service voor snel, direct en persoonlijk contact

 • Behandelplan en recept medicatie Memorial

 • Trajectplanning

Start u binnen 12 maanden na uw eerste behandeling met een nieuwe IVF/ICSI cyclus, dan betaalt u geen nieuwe trajectbegeleidingskosten. 

Human First verzorgt een gepaste planning en een medicatieschema op maat, op basis van uw intake formulier en aangeleverde recente bloedwaarden. Ook helpen wij bij uw aanvraag voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar, zo verzorgen wij het behandelplan met anamnese, diagnose, beschrijving van de behandeling en kostenopgave. U ontvangt ook een recept voor de benodigde medicatie met spuitinstructies. 

Het onderstaande medische pakket bestaat uit de gehele medische behandeling. De IVF/ICSI-behandeling neemt ongeveer 15-17 dagen in beslag (persoonsafhankelijk). In de meeste gevallen adviseren wij voorafgaande aan de behandeling het gebruik van een anti-conceptie pil, waardoor het inplannen van de behandeling een heel stuk flexibeler wordt. Wij bieden diverse reispakketten aan en daarnaast kunt u kiezen uit gastvrouwbegeleiding. In de onderstaande blokken leest u waaruit ons reispakket is opgebouwd. 

Let op: in Turkije kunnen alleen stellen die voor de wet gehuwd zijn een fertiliteitsbehandeling doen. U moet een bewijs van huwelijk overleggen.

17-daagse IVF-reis

U heeft de optie uit twee mogelijkheden bij Human First: U kunt ervoor kiezen om de gehele behandeling in Turkije te ondergaan, waarbij we de dag na aankomst in Turkije, starten met de hormoonstimulatie en u in totaal 17 dagen in Turkije verblijft. De hormoonstimulatie neemt ongeveer 8 tot 10 dagen in beslag (een zogenoemd kort schema), waarna de laboratoriumfase volgt. Embryo's worden meestal op dag 3 teruggeplaatst. In sommige gevallen kan het een betere slagingskans bieden om een dag 5 transfer te doen, de zogeheten Blastocyst transfer. Dit kan niet vooraf met u worden afgesproken, maar zal afhankelijk zijn van het aantal embryo's en de kwaliteit van de embryo's op dag 3. In totaal heeft u gemiddeld 6 afspraken in het ziekenhuis. 

 

10-daagse IVF-reis

U kunt er ook voor kiezen om in Nederland al te starten met de hormoonstimulatie. Let op: is het uw allereerste IVF-behandeling, dan is het raadzaam om de 17-daagse reis te doen, waarbij u vanaf dag 1 van de stimulatie onder controle staat van onze hoofdarts, prof. dr Cem Demirel. Als u voor de 10-daagse reis kiest, ontvangt u per email het recept van onze arts, met uitleg hoe u de medicatie kunt bestellen. De dag waarop u start met de hormoonstimulatie noemen we dag 1, en dezelfde dag wordt er een vaginale (inwendige echo) uitgevoerd. Op dag 5 van de hormoonstimulatie heeft u een tweede echo. Human First werkt samen met echopraktijken in Utrecht, Enschede en Amsterdam. Daar worden de echo's uitgevoerd waarna de resultaten direct doorgemaild worden aan Human First. U kunt ook uw huisarts benaderen voor een verwijzing voor 2 echo's. Op dag 7 van de hormoonstimulatie vliegt u vervolgens naar Turkije. Een dag na aankomst, dag 8 van de hormoonstimulatie, heeft u uw eerste afspraak in het Acibadem Hospital, en uw derde follikelcontrole (inwendige echo). U verblijft in dit geval slechts 10 dagen in Turkije. U kunt uitgaan van ongeveer 4 afspraken in het ziekenhuis bij de korte reis.   

Let op: de kosten voor de echo's in Nederland bedragen rond de 70 euro per echo.

Mocht u aanvullende wensen op ons pakket hebben, dan kunnen wij een persoonlijke offerte voor u opstellen. Te denken valt aan een langer verblijf of extra reisgezelschap. Maar u heeft ook de vrijheid om zelf vlucht en accomodatie te regelen. U kunt dan bijvoorbeeld enkel kiezen voor het medisch pakket IVF/ICSI al dan niet aangevuld met gastvrouw begeleiding. 

 

Tarief IVF/ICSI behandeling    € 2.350

Tarief is inclusief de volgende onderdelen:

 • Honorarium arts, consultatiekosten

 • Kosten voor andrologisch onderzoek (zaadonderzoek)

 • Controle overstimulatie d.m.v. vaginale echoscopie en meting oestrogeengehalte

 • Follikel aspiratie onder lokale verdoving

 • Laboratorium onderzoek

 • Inseminatie d.m.v. IVF of ICSI

 • Assisted Hatching

 • Blastocyst Transfer*

 • Embryo transfer

* Voorwaarde is dat er op dag 3 voldoende embryo's zijn om door te gaan tot dag 5

 

Het reispakket is voor 2 personen (let op: exclusief IVF/ICSI)

 • Retourvlucht Amsterdam-Istanbul met Pegasus Airlines, Turkish Airlines of vergelijkbaar, incl. luchthavenbel.

 • Transfer tussen luchthaven en hotel

 • Transfer tussen hotel en ziekenhuis voor elke afspraak

 • 16 (lange reis) of 9 (korte reis) nachten verblijf inclusief ontbijt, u heeft de keuze uit 3 verschillende accommodaties 

 

Optioneel kunt u kiezen voor Nederlandstalige begeleiding door onze gastvrouw bij elk bezoek aan de kliniek:

 • Gastvrouw 10-daagse reis: 250 euro

 • Gastvrouw 17-daagse reis: 350 euro 

 

Tarieven reispakketten

 17-daagse reispakket Human First

Pakket ByOtell

 

 

€ 2.700

Pakket BOF Suites & Hotels

 

 

€ 2.812

Pakket 5* Marriott Hotel Asia

 

 

€ 3.720

 Pakket Antwell Suites

 

 

 € 2.890

10-daagse reispakket Human First

Pakket ByOtell

   

€ 2.010

Pakket BOF Suites & Hotels

   

€ 2.063

Pakket 5* Marriott Hotel Asia

   

€ 2.620

 Pakket Antwell Suites

   

€ 2.150

let op: tarieven wijzigen in het hoogseizoen (schoolvakantie periodes). U ontvangt dan een persoonlijke offerte van Human First met de meerprijs voor het hoogseizoen. 

Nu aanmelden? Vul ons aanmeldingsformulier in en ontvang per email meer informatie over een IVF-traject in Turkije: AANMELDEN

Overige kosten en optionele kosten

Kosten gynaecologische echoscopie Nederland, per echo

 

€ 40 ~ € 60

Kosten medicatie hormoonbehandeling

 

 € 900 ~ € 1.500

IMSI

 

 Gratis

TESE/TESA/Micro-TESE

 

 € 915

MESA/PESA  

 

 € 915

Sperm Chip

 

 € 350

Assisted Hatching 

 

 Gratis

Embryoscope / time-lapse embryo imaging

 

€ 600

Blastocyst Transfer

 

 Gratis

AOA (Artificial Oocyte Activation)

 

Gratis

Algemene anesthesie (volledige narcose) 

 

 Gratis

Cryopreservatie eerste jaar (inclusief invriezen) 

 

 € 400

Cryopreservatie verlengingskosten per jaar

 

 € 100

Cryotransfer (Frozen Embryo transfer)                           

 

 € 800

Cryotransfer bemiddeling Human First            

 

 € 175

Biopt afnemen voor genetisch onderzoek (verplicht bij PGS)*

 

 € 400

PGS met de NGS methode cryo transfer (prijs per embryo)**

 

 € 350

Gastvrouw service 10-daagse reis

 

 € 250

Gastvrouw service 17-daagse reis 

 

 € 350

Luchthaventransfer vanaf SAW 2 x (inbegrepen in reispakket)

 

 € 100

 

* Het biopt afnemen van een of meer embryo’s wordt door Acibadem Hospital verricht. Dit wordt vervolgens naar het genetisch lab Mikrogen gestuurd voor de genetische screening.

** Wanneer u kiest voor PGS dient u rekening te houden met de volgende bijkomende kosten: 400 euro voor het biopt afnemen plus 400 euro voor het invriezen van de embryo’s (inclusief opslag voor 1 jaar). 

U kunt begeleiding door onze Nederlandse gastvrouw los boeken. Onze gastvrouw zal in dat geval 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor u zijn en bij elke afspraak in de kliniek aanwezig zijn om u hierbij te begeleiden. Zij regelt uw vervolgafspraken en is aanwezig zijn bij de gesprekken met uw arts en de punctie/terugplaatsing. Haar rol is om uw belangen optimaal te behartigen. Zij heeft ook contact met het laboratorium en stelt u steeds op de hoogte van de ontwikkeling van de embryo's. Ook zal ze u helpen bij het kopen van medicatie bij de apotheek indien nodig en biedt ze ondersteuning bij de betaling van de medische kosten. Hoewel de artsen goed Engels spreken, spreken het verplegend personeel en de baliemedewerkers geen Engels.  

Let op: Omdat iedereen anders op medicatie reageert, is het vooraf moeilijk te voorspellen welke dosering u nodig heeft en hoe lang u de medicatie zal moeten gebruiken. Daardoor is het evenmin mogelijk om vooraf de kosten van de medicijnen voor uw individuele IVF-behandeling te bepalen. Gemiddeld genomen bedragen de totale medicatiekosten in Nederland ongeveer 1.500 tot 2.000 euro per poging.