Kosten en Tarieven

Wij plannen graag samen met u uw IVF/ICSI-behandeling in Turkije. Human First verzorgt een gepaste planning en persoonlijk medicatie schema op basis van uw intake formulier en aangeleverde recente bloedwaarden. Ook helpen wij bij uw aanvraag voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Het onderstaande medische pakket bestaat uit de gehele medische behandeling. De IVF/ICSI-behandeling neemt ongeveer 15-17 dagen in beslag (persoonsafhankelijk). In de meeste gevallen adviseren wij voorafgaande aan de behandeling het gebruik van een anti-conceptie pil, waardoor het inplannen van de behandeling een heel stuk flexibeler wordt. Door op dag 1 van uw menstruatie te starten met een anti-conceptie pil kunnen wij het startmoment van de behandeling samen met u bepalen, zonder afhankelijk te zijn van uw cyclus. Uw vlucht en accomodatie kunt u zelfstandig  regelen, maar het is ook mogelijk het aanvullende reispakket van Human First te kiezen. In de onderstaande blokken leest u waaruit ons reispakket is opgebouwd.

Let op: in Turkije kunnen alleen stellen die voor de wet gehuwd zijn een fertiliteitsbehandeling doen. U moet een bewijs van huwelijk overleggen. 

Duur van uw verblijf in Turkije: 10 of 17 dagen

U heeft de optie uit twee mogelijkheden bij Human First: U kunt ervoor kiezen om de gehele behandeling in Turkije te ondergaan, waarbij we de dag na aankomst in Turkije, starten met de hormoonstimulatie en u in totaal 17 dagen in Turkije verblijft. De hormoonstimulatie neemt ongeveer 8 tot 10 dagen in beslag (een zogenoemd kort schema), waarna de laboratoriumfase volgt. Embryo's worden meestal op dag 3 teruggeplaatst. In sommige gevallen kan het een betere slagingskans bieden om een dag 5 transfer te doen, de zogeheten Blastocyst transfer. Dit kan niet vooraf met u worden afgesproken, maar zal afhankelijk zijn van het aantal embryo's en de kwaliteit van de embryo's op dag 3. In totaal heeft u gemiddeld 6 afspraken in het ziekenhuis. 

U kunt er ook voor kiezen om in Nederland al te starten met de hormoonstimulatie. Let op: is het uw allereerste IVF-behandeling, dan is het raadzaam om de 17-daagse reis te doen, waarbij u vanaf dag 1 van de stimulatie onder controle staat van onze hoofdarts, dr Cem Demirel. Als u voor de 10-daagse reis kiest, ontvangt u per email het recept van onze arts, met uitleg hoe u de medicatie kunt bestellen. De dag waarop u start met de hormoonstimulatie noemen we dag 1, en dezelfde dag wordt er een vaginale (inwendige echo) uitgevoerd. Op dag 5 van de hormoonstimulatie heeft u een tweede echo. Human First werkt samen met echopraktijken in Utrecht en Amsterdam. Daar worden de echo's uitgevoerd waarna de resultaten direct doorgemaild worden aan Human First. U kunt ook uw huisarts benaderen voor een verwijzing voor 2 echo's. Op dag 7 van de hormoonstimulatie vliegt u vervolgens naar Turkije. Een dag na aankomst, dag 8 van de hormoonstimulatie, heeft u uw eerste afspraak in het Memorial Hospital, en uw derde follikelcontrole (inwendige echo). U verblijft in dit geval slechts 10 dagen in Turkije. U kunt uitgaan van ongeveer 4 afspraken in het ziekenhuis bij de korte reis.   

Let op: de kosten voor de echo's in Nederland bedragen 42 eur per echo in Utrecht en 50 eur per echo in Amsterdam.

Mocht u aanvullende wensen op ons pakket hebben, dan kunnen wij een persoonlijke offerte voor u opstellen. Te denken valt aan een langer verblijf of extra reisgezelschap. Maar u heeft ook de vrijheid om zelf vlucht en accomodatie te regelen. U kunt dan bijvoorbeeld enkel kiezen voor het medisch pakket IVF/ICSI al dan niet aangevuld met gastvrouw begeleiding.

Tarief medisch pakket IVF/ICSI    € 2.100

 • Honorarium arts, consultatiekosten
 • Kosten voor andrologisch onderzoek (zaadonderzoek)
 • Controle overstimulatie d.m.v. vaginale echoscopie en meting oestrogeengehalte
 • Follikel aspiratie onder lokale verdoving
 • Laboratorium onderzoek
 • Inseminatie d.m.v. IVF of ICSI
 • Assisted Hatching
 • Blastocyst Transfer*
 • Embryo transfer

* Voorwaarde is dat er op dag 3 voldoende embryo's zijn om door te gaan tot dag 5.  

 Het onderstaande reispakket is optioneel te boeken aanvullend bij het medisch pakket.

 Het reispakket is voor 2 personen (let op: exclusief IVF/ICSI)

 • Retourvlucht Amsterdam-Istanbul met Pegasus Airlines, Turkish Airlines of vergelijkbaar, incl. luchthavenbel.
 • Transfer tussen luchthaven en hotel
 • Transfer tussen hotel en ziekenhuis voor elke afspraak
 • 16 (lange reis) of 9 (korte reis) nachten verblijf inclusief ontbijt, u heeft de keuze uit 4 verschillende accommodaties 

Optioneel kunt u kiezen voor Nederlandstalige begeleiding door onze gastvrouw bij elk bezoek aan de kliniek. De kosten hiervoor bedragen 250 euro voor de korte 10-daagse reis en 350 euro voor de lange 17-daagse reis. 

 Tarieven reispakketten

 17-daagse reispakket Human First

10-daagse reispakket Human First

Overige kosten en optionele kosten 

Kosten medicatie hormoonbehandeling  € 900,00 ~ € 1.500,00**
IMSI  Gratis
TESE/TESA/Micro-TESE  € 770,00
MESA/PESA    € 770,00
Sperm Chip  € 180,00
Assisted Hatching   Gratis
Blastocyst Transfer  Gratis
Algemene anesthesie (volledige narcose)   Gratis
Cryopreservatie eerste jaar (inclusief invriezen)   € 300,00
Cryopreservatie verlengingskosten per jaar  € 100,00
Cryotransfer (Frozen Embryo transfer)                             € 800,00
Cryotransfer bemiddeling Human First              € 120,00
PGS met de NGS methode cryo transfer (prijs per embryo)   € 325,00
PGS met de aCGH methode verse transfer (prijs per embryo)  € 415,00
Gastvrouw service 10-daagse reis***   € 250,00
Gastvrouw service 17-daagse reis***   € 350,00
   
   

 

**Omdat iedereen anders op medicatie reageert, is het vooraf moeilijk te voorspellen welke dosering u nodig heeft en hoe lang u de medicatie zal moeten gebruiken. Daardoor is het evenmin mogelijk om vooraf de kosten van de medicijnen voor uw individuele IVF-behandeling te bepalen. Gemiddeld genomen bedragen de totale medicatiekosten in Nederland ongeveer 1.500 euro per poging.

*** U kunt begeleiding door onze Nederlandse gastvrouw los boeken. Onze gastvrouw zal in dat geval 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor u zijn en bij elke afspraak in de kliniek aanwezig zijn om u hierbij te begeleiden. Zij regelt uw vervolgafspraken en is aanwezig zijn bij de gesprekken met uw arts en de punctie/terugplaatsing. Haar rol is om uw belangen optimaal te behartigen. Zij heeft ook contact met het laboratorium en stelt u steeds op de hoogte van de ontwikkeling van de embryo's. Ook zal ze u helpen bij het kopen van medicatie bij de apotheek indien nodig en biedt ze ondersteuning bij de betaling van de medische kosten. Hoewel de artsen goed Engels spreken, spreken het verplegend personeel en de baliemedewerkers geen Engels.