Verloop IVF / ICSI in Turkije

Stap voor stap

Heeft u nog niet eerder IVF of ICSI gehad, dan dient u vooraf een inwendige echo te laten verrichten ter controle op cystes en verklevingen, en de resultaten aan ons toe te sturen. Daarnaast hebben we altijd recente bloedwaarden nodig. Wij informeren u per email welke bloedwaarden er geprikt moeten worden en op welke dag. Tevens ontvangt u ons intake formulier per email. Aan de hand hiervan zal worden beoordeeld of u in aanmerking komt voor een fertiliteitsbehandeling. Daarnaast verzoeken wij u het aanmeldingsformulier op onze website in te vullen. Aan de hand van de bovenstaande gegevens zal door het IVF-team van Memorial een behandelplan worden opgesteld waarin ook de medicatie voor de hormoonbehandeling is opgenomen. Gedurende 8-10 dagen krijgt de vrouw hormonale injecties waarmee de productie van follikels worden gestimuleerd. Deze fase begint de dag na aankomst in Turkije, na uw eerste afspraak in de kliniek. Het overzicht hieronder geeft goed weer hoe uw reis zal verlopen:


Dag 1

U vliegt samen met uw partner naar Turkije voor een behandeling in de Memorial kliniek. Per transfer wordt u naar uw hotel gebracht. U heeft vandaag de tijd om een beetje bij te komen van uw vlucht.

Dag 2

Op de tweede dag maakt u in de ochtend kennis met uw Nederlandse gastvrouw en vertrekt u samen met naar de fertiliteitskliniek voor een eerste kennismaking met de kliniek. Tevens wordt er een vaginaal onderzoek en echo uitgevoerd bij de vrouw. U ontmoet het IVF-team en uw behandelende arts die het verloop van de behandeling met u bespreekt. U ontvangt de medicatie voor de hormoonbehandeling die stap voor stap met u wordt besproken. U begint vandaag met de hormoonbehandeling.

Dag 3 t/m dag 11

De komende dagen van uw verblijf verlopen rustig. U gebruikt de voorgeschreven hormonen op gezette tijden en heeft verder de tijd om te ontspannen en de stad een beetje te verkennen. Brengt u vooral ook een bezoekje aan de bekende bezienswaardigheden van Istanbul, zoals de Hagia Sofia, de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis. Heeft u specifieke wensen dan kunt u dit overleggen met de gastvrouw. Onze gastvrouw kan u adviseren over musea en andere bezienswaardigheden. Wilt u lekker ontspannen? Dan kunt u bijvoorbeeld een boottocht over de Bosporus maken en aansluitend dineren in een van de vele visrestaurantjes aan het water. In deze periode heeft u wel ongeveer om de twee a drie dagen een afspraak in de kliniek ter controle van uw hormoonbehandeling. Dit neemt niet meer dan 1 uur in beslag. Wanneer de follikels de gewenste grootte hebben bereikt, ongeveer op dag 9 of 10 wordt de eisprong opgewekt door middel van een Ovitrelle injectie in de late avond.


36 uur na de Ovitrelle injectie zal de punctie plaatsvinden in de Memorial kliniek. De eicellen worden nu via de transvaginale route opgevangen, dit proces wordt de punctie genoemd. Enkele uren na de punctie worden de eicellen in het IVF-laboratorium met de zaadcellen van de man samengebracht en kan de bevruchting plaatsvinden. Nadat de bevruchting daadwerkelijk plaats heeft gehad worden de bevruchte eicellen 2 tot 5 dagen in het laboratorium opgeslagen. De punctie zelf neemt ongeveer een half uur in beslag, maar direct erna dient u enkele uurtjes te rusten in de kliniek. In de namiddag wordt u terug begeleid naar het hotel door uw gastvrouw. U kunt last hebben van buikpijn en krampen.

 
Dag 11 t/m dag 13

U hoeft niet naar de kliniek. Daar vindt nu de laboratorium fase plaats. U kunt rustig bijkomen van de punctie.

Dag 14

Afhankelijk van de embryo's wordt besloten op welke dag de terugplaatsing plaatsvindt. Dit gebeurt tussen dag 2 en dag 5 van de bevruchting. U keert dan een laatste keer richting kliniek voor de terugplaatsing van de embryo's. De bevruchte eicellen kunnen worden teruggeplaatst in de baarmoeder van de vrouw. Bij jonge patiënten worden gewoonlijk 2 embryo's teruggeplaatst, bij oudere paren 3 embryo's. Een dag na de terugplanting mag de vrouw al weer reizen. 15 dagen na de terugplanting kan een zwangerschapstest uitwijzen of er sprake is van een zwangerschap. Na de terugplaatsing kunt u even rusten waarna u klaar bent om terug te keren naar het hotel. Hiermee is een einde gekomen aan uw afspraken in het ziekenhuis en kunt u afscheid nemen van het IVF-team. Onder begeleiding van onze gastvrouw wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van uw verblijf heeft u tijd voor uzelf.

Dag 17

Op dag 17 wordt u in de middag per transfer naar de luchthaven vervoerd voor uw aansluitende vlucht terug naar Nederland. Na terugkomst in Nederland zal het Human First kantoor in Nederland contact met u opnemen om het verloop van de reis met u te bespreken. Graag horen wij of alles naar wens is verlopen. De datum waarop de zwangerschapstest mag plaatsvinden wordt afgesproken.