IMSI

IMSI staat voor Intracytoplasmic Morphologically Selected sperm Injection. Deze nieuwe technologie is een verfijning van de ICSI techniek. Bij een ICSI-procedure worden de zaadcellen door de embryoloog geselecteerd op basis van een aantal zichtbare kenmerken. Hierbij kunnen de spermacellen 200 tot 400 x vergroot worden. Bij IMSI echter wordt een vergroting van 6000x gebruikt, waardoor bepaalde kenmerken met betrekking tot de vorm van de zaadcel veel beter zichtbaar worden.

Hierdoor wordt de kans op zwangerschap groter, omdat de embryoloog een meer nauwkeurigere keuze kan maken in de selectie van zaadcellen. Ook verlaagd de toepassing van IMSI de kans op aangeboren afwijkingen, in vergelijking met de standaard ICSI procedure. Voornamelijk stellen waarbij de man een zeer slechte sperma productie heeft, komen in aanmerking voor deze nieuwe technologie. Daarnaast kan het ook een meerwaarde bieden bij stellen waarbij de man TESE moet ondergaan. Om de bovenstaande redenen kan worden gesteld dat de IVF-techniek IMSI een belangrijke toegevoegde waarde heeft bij stellen waarbij de sperma kwaliteit lager is.

 
Via Human First kunt u gebruik maken van de IMSI-technologie. Deze procedure kost niets extra en wordt toegepast in plaats van de gebruikelijke ICSI-procedure.

Voordelen van IMSI

  • IMSI levert door een vergroting van de spermacellen van 6500x een hoger zwangerschapspercentage op

  • Dit geldt in het bijzonder in situaties waarbij een hoge graad van DNA-fragmentatie vastgesteld is

  • IMSI levert een hoger percentage van TOP embryo's

  • Het aantal spontane miskramen neemt door toepassing van de IMSI-techniek af