Dankbaar voor hun werk, service, en medeleven nov 2022

Mijn man en ik zijn sinds 2019 bij elkaar, we zijn allebei eerder getrouwd geweest en hebben ook kinderen uit ons eerste huwelijk, hij 3 en ik 2. Voor mij was vanaf mijn puberteit al bekend dat ik op de natuurlijke wijze geen kinderen zou kunnen krijgen. Mijn kinderen zijn dan ook door IVF ontstaan. De behandelingen heb ik in Nederland gehad, beide keren wel bij de eerste poging zwanger, maar met helse pijnen bij de puncties.
 
Mijn huidige man en ik wisten eigenlijk beiden meteen al dat we samen een kindje wilden. Wel twijfelde ik een beetje om mijn leeftijd en ons drukke leven. Een jaar na onze ontmoeting wilden we toch aan het traject beginnen, we zijn begonnen in Nederland. Terwijl het al bekend was dat ik niet op de natuurlijke wijze zwanger kon worden,  en dat iui en alle andere behandelingen geen effect bij me zou hebben, en dat de kans echt heel klein was, moesten we het toch vanaf het begin af aan proberen.
 
Ik reageerde slecht op hormonen, kwam per poging 8 tot 10 kg aan, en op een gegeven moment heb ik aangegeven dat dit voor mij niet te doen was. We hadden toen afgesproken dat ik 10 kg zou afvallen en dan zouden we toch ivf proberen. Uiteindelijk 15 kg afgevallen, en weer terug gegaan voor ivf. De stimulatie duurde erg lang, na een maand had ik nog niet voldoende groei, na anderhalf maand had ik 5 eitjes rond de 20 mm, dus klaar voor ivf, die we ook in hadden gepland. De punctie was zo erg dat ik bijna flauw viel van de pijn, en na de punctie kregen we ook nog eens slecht nieuws; namelijk dat de eitjes niet rijp waren.  We waren in shock, hoe kon dit nu? We hadden zoveel vragen, maar niet echt een antwoord.  
Dit was geen leuke ervaring, en ik wilde dit mijzelf niet aandoen. Hoe graag ik ook met mijn man samen een kindje wilde, ik durfde het vanwege de pijn al niet meer. 
 
Op een dag schoot me te binnen dat ik eerder bij humanfirst op de pagina had gekeken om informatie te krijgen over ivf. Ik besloot eens een kijkje te nemen, en las weer erg positieve ervaringen over Ivf in Istanbul. Met mijn man samen overlegde ik of dit misschien iets voor ons was, we hadden al een reis geboekt naar Turkije en hadden er 3 weken vakantie, misschien konden we dit combineren? Mijn man was meteen erg enthousiast, want de kinderwens was er nog steeds. Ik besloot eens te bellen, en kreeg Evren aan de telefoon, meteen heel begripvol, en duidelijke informatie gegeven. Mijn eigen cyclus liep ook nog eens perfect en ze hadden in het ziekenhuis ook meteen plek die week, alsof het zo had moeten zijn.
De stimulatie begonnen we in Nederland, ook kreeg ik 2 echo's in Nederland. De dag nadat we aankwamen in istanbul hadden we een afspraak voor een derde echo, alles liep op schema en ook was iedereen in de kliniek meteen heel betrokken en zorgzaam. Met dr. Cem hebben we een heel fijn gesprek gehad. We hebben hen gevraagd of het mogelijk was, om 2 bevruchte eitjes terug te plaatsen. Dr. Cem had er zeker begrip voor, maar wees ons op de risico's hiervan. We planden de punctie in, deze was geheel pijnloos, wat was dit fijn! Ook de nazorg heb ik super ervaren, ik mocht een paar uur blijven liggen, en kreeg samen met mijn man een ontbijtje, daarna mochten we gaan, en ze wensten ons heel vriendelijk en warm alle goede wensen toe. In de tussentijd ook veel appcontact met Evren gehad, die ook heel betrokken was. We voelden ons niet meer een nummertje zoveel patiënt.. echt een hele fijne persoonlijke ervaring.  Dag 2 na de punctie werden we gebeld met het goede nieuws dat er 8 bevruchte eitjes waren van goede kwaliteit. Ze zouden 1 of 2 dagen later weer bellen om ons op de hoogte te houden over de ontwikkeling van de bevruchte eitjes. De dag erna werden we weer gebeld dat de ontwikkeling nog steeds goed was en dat we op dag 5 mogen terug komen voor de terugplaatsing. De terugplaatsing was gedaan en 10 dagen later mochten we testen. 
 
We hadden nog 11 dagen vakantie in Turkije, de test hebben we nog in Turkije gedaan, hartstikke positief!!! Meteen ook Evren laten weten, en ze was ook erg blij voor ons. Eenmaal aangekomen in Nederland belden ze ook al van de kliniek uit istanbul om te vragen hoe het ging, en of ik al getest had, zo lief dat ze daaraan dachten! We hebben al 3 echo's achter de rug, en yesss we zijn zwanger van een tweeling!!! Inmiddels 10 weken...Het is nog een beetje vroeg, maar alles ziet er goed uit. 
 
Wij zijn Evren, dr. Cem en zijn team echt superdankbaar voor hun werk, service, en medeleven. 
 
S & H
November 2022