Onze droomwens naar zwanger worden (okt 2018)

Mijn man en ik zijn nu 12 jaar samen. 4 jaar geleden dachten wij dat het best apart was dat ik in de 12 jaar nooit ook maar 1 keer zwanger ben geweest, niet dat we ervoor daar zo mee bezig waren maar ik vergat ook nog wel eens de pil.

Ik ben naar de huisarts gegaan en die stuurde ons door naar de Fertiliteitskliniek in Hengelo om ons daar verder te laten onderzoeken. De uitslagen waren binnen en we konden op gesprek komen. ons gesprek al voelde niet goed en hadden echt het gevoel dat we hier een nummertje waren. Er werd totaal niet met ons gevoel rekening gehouden, dus ik ben de avond gelijk op internet gaan zoeken wat de beste Fertiliteitsklinieken zijn bij ons in de buurt.

Toen zagen we dat er dus heel veel Nederlanders naar Duitsland Dusseldorf VivaNeo kliniek gingen. We spraken af om een intakegesprek daar te doen en kijken wat de artsen daar over ons te zeggen hebben en wat de mogelijkheden zijn.

Het gesprek verliep heel goed en alles werd duidelijk uitgelegd. IVF ICSI was alleen onze mogelijkheid om zwanger te raken. Dus begonnen we aan de eerste punctie na al dat spuiten, 17 eitjes waarvan uiteindelijk 11 goed waren om in te vriezen. Super goed nieuws dus wij waren super blij! Uiteindelijk heb ik maar 3 keer een terugplaatsing gehad en de rest van de eitjes waren allemaal niet goed ontdooid zeiden ze.

Toen kwam punctie 2 zelfde hoeveelheid eitjes ongeveer maar weer geen zwangerschap , punctie 3 weer 11 eitjes maar geen resultaat, & punctie 4 hadden we weer 11 eitjes waarvan 7 goed bevrucht. Uiteindelijk heb ik daarvan maar 1 terugplaatsing gehad want de rest had dus weer de ontdooiing niet gered. We vonden het zo raar dat van zoveel eitjes elke keer zoveel verloren ging dat ik aan hun vroeg of de stroom bij ze is uitgevallen ofzo dat alle 6 in een keer kapot zijn gegaan. We moesten ook natuurlijk alles zelf betalen kregen geen deel meer terug. Ik was zo verdrietig toen ze weer belden dat ik geen eitjes meer over had en zag het allemaal echt niet meer zitten om verder te gaan. Tenslotte zijn we 2,5 jaar al bezig in Dusseldorf. Wij hadden van vrienden gehoord dat ze in Turkije ook veel goeie dingen hadden gehoord qua IVF behandelingen.
Dus gelijk toen ik ophing met Dusseldorf ben ik weer gaan zoeken en op de site van Human First terecht gekomen.
Ik heb daar samen met mijn man de ervaringen van anderen doorgelezen en kreeg gelijk weer moed in mijn schoenen.

Evren ons contactpersoon belde mij gelijk na dat ik een mail had gestuurd. Ze legde alles zo fijn en goed uit hoe het in z’n werk ging in Istanbul,wat een ontzettend lieve vrouw. we kregen allebei weer een goed gevoel om het dan nog voor de laatste keer te gaan proberen. We vonden wel dat we de 17daagse reis moesten doen zodat Dr Cem mij goed onder toezicht kon houden hoe snel ik zou reageren op de spuiten en me eitjes zouden groeien.

We vonden het allebei zo spannend en ook wel eng om naar een land te gaan waar we de taal niet van kennen en niks verder van wisten en dan ook nog 17dagen verblijven. maar we vonden echt dat dit ons laatste kans was en we moesten gewoon wat anders proberen. Alles was top geregeld we werden opgehaald van het vliegveld en naar ons hotel gebracht. Ons contactpersoon in Istanbul was Dayon ook een super lieve aardige vrouw die vertaalde voor ons alles in het Nederlands. Elk ziekenhuis bezoek ging zij met ons mee. Mijn man en ik waren na ons eerste gesprek met Dr Cem gewoon stil. Hij noemde zo ontzettend veel punten op waarom ze dingen in Dusseldorf niet hebben geprobeerd, vergeet niet dat ons hele dossier van 3 jaar in het Duits was en hij alles zo goed heeft doorgenomen en wist echt waar die over praatte.
Uiteindelijk moest ik dus beginnen met spuiten en tussentijd paar keer langs geweest om te kijken hoe de eitjes groeiden, alles verliep prima de dag van de punctie waren er 7 eitjes uitgehaald en uiteindelijk 3 goed genoeg. dus mijn man en ik keken elkaar aan zo van dat is echt weinig wij waren de aantallen van 11 en 17 gewend in Dusseldorf, maar goed uiteindelijk heeft dat allemaal niet gewerkt ja. Dus er werden er 2 van AA+ kwaliteit teruggeplaatst en Dr Cem zei ook dat hun alleen de AA+ Kwaliteit gaan invriezen omdat ze anders weten dat voor minder ze de ontdooiing niet gaan overleven. Mijn man en ik waren in shock, in Dusseldorf hebben ze dus alles wat eronder is ook gewoon ingevroren terwijl bekend is dat de kans dat ze de ontdooiing redden heel minimaal is. maar je moet tenslotte wel betalen voor elk eitje dat ze eruit halen! Dus we dachten ook weer een kliniek waar alles om geld draait en niet om de mensen. Dr Cem zei dat hij de ander eitje zal gaan invriezen en hij zelf had nog nooit meegemaakt dat een eitje niet goed was ontdooid dus kun je nagaan. dag van de terugplaatsing vlogen wij ook weer naar huis Dr Cem zei dat dat geen kwaad kon en dat ik gewoon kon vliegen mijn man was natuurlijk heel voorzichtig met mij hahaha.

Eenmaal thuis na 10 dagen mochten wij testen en wij geloofde onze ogen niet ZWANGER!!! na 4 bevestiging testen erna konden we naar de verloskundige voor onze eerste echo wij waren natuurlijk super benieuwd of ze het nu allebei hadden gered of dat ik zwanger zou zijn van 1. en ja mijn man zag het nog eerder dan de verloskundige zelf en ze zegt ik zie 2 kloppend hartjes! mijn man en ik waren zo ontroerd en konden het gewoon niet geloven.. Hoe dan? na 3jaar in Dusseldorf geen resultaat alleen maar teleurstellingen 1 keer naar Istanbul en gelijk zwanger van een tweeling? We konden het gewoon niet geloven. Wij waren natuurlijk allebei nog heel voorzichtig en wouden eerst de 12 weken echo goed voorbij komen.
Ik ben nu 28 weken zwanger van onze Twins en alles verloopt super goed.. oja het is een jongen en een meisje ook daar zijn we nog zo gezegend mee.

De stap om naar Istanbul te gaan is de beste beslissing in ons leven geweest. Ik zou echt IEDEREEN aanraden om nooit de moed op te geven en echt voor Turkije te kiezen, ik snap heel goed dat het een behoorlijke stap lijkt en alles maar alles is zo de moeite waard geweest. Ze zijn daar zoveel verder dan in Nederland Duitsland en Belgie. het gaat daar echt om de mensen en ze doen er alles aan en dat voel je ook echt! Evren appt mij telkens nog hoe de zwangerschap gaat dat vind ik zo super lief.

Wij willen echt duizend maal dank uitspreken voor Dr Cem, Evren en Dayon en de rest die ons hebben bijgestaan.

Zonder jullie waren wij nu niet zwanger van onze tweeling.

Bedankt voor alles!