Jarenlang in de medische molen (mrt 2022)

Beste allemaal 

Hierbij wil ik mijn ervaringen delen met Human First in Turkije. Zoals vele koppels met fertitliteitsproblemen hebben wij ook jarenlang in de molen van de Nederlandse zorg gezeten. Wij weten sinds 2016 dat het op een normale zwanger worden er voor ons niet in zit helaas. Onze tocht naar een kind begon toen ook niet lang daarna.

We begonnen met 6 keer iui behandeling in Nederland wat kansloos was. We kregen prikken en een agenda met datums meer niet; onze bloedwaarden werden niet gemeten en de behandeling was steeds bij een andere leerling arts. We hadden niet het gevoel dat dit de juiste behandeling voor ons was na 6 keer proberen sloten we dat hoofdstuk af.

Daarna gingen we voor de ivf in Nederland. De afspraak was gemaakt en wij hadden hoop maar bij het eerste gesprek daalde die hoop al. We voelden ons absoluuut niet op ons gemak maar dachten dat de artsen wel wisten wat ze deden, dus zijn we toch door gegaan met de behandeling. De punctie was vreselijk zonder verdoving. Ook de terugplaatsingen was heel pijnlijk. Binnen 3 minuten stonden we alweer buiten, zonder metingen. Na 3 terugplaatsingen en drie teleurstellingen waren we het zat. Ik besloot verder te kijken naar andere mogenlijkheden en kwam zo bij human first terecht. Het gesprek met Evren overtuigde ons om het te proberen, ondanks dat het in een ander land is. Iets in ons zei gewoon dat dit het juiste pad was voor ons.

We begonnen aan het traject. Evren hielp ons bij alles. Het bloedprikken, de juiste waardes en de medicijnen kregen we thuis opgestuurd. Ook bij alle metingen van de eitjes was Evren heel nauw betrokken. Ze stuurde ze meteen door naar prof dr. Cem Demirel. Het was een compleet andere ervaring dan dat we hebben gehad in Nederland.

Onze datum om te vertrekken was inmiddels aangebroken en we gingen met gezonde spannning richting Turkije. De volgende dag stond onze eerste afspraak al gepland. Inmiddels hadden we ook al contact met onze gastvrouw in Istanbul (wat een topper is dat zeg). Ze stond ons al op te wachten in de hal. Ze stelde ons op onze gemak en bracht ons naar de fertiliteits afdeling. Daar troffen wij een team met zeer aardige en vriendelijke verpleegsters aan. We kregen weer metingen van de bloedwaardes. En toen brak het grote moment aan: we gingen naar de professor. Onze gastvrouw begeleide ons naar hem toe. Nadat we gewend waren in Nederland alleen maar met leerling artsen te spreken was dit even wat anders. Wat een uitstraling. Hij stelde ons echt op ons gemak. Nadat hij zelf persoonlijk de eitjes had opgemeten, gaf hij ons een nieuwe afspraak voor een nieuwe meting 2 dagen later. We waren niet meer gespannen, eerder relaxed. We doken de stad in en genoten van alles wat Istanbul te bieden heeft. 2 dagen later gingen we weer naar het ziekenhuis en wederom was onze gastvrouw aanwezig. Ze begeleidde ons weer naar de afdeling. De bloedwaarden werden weer opgemeten door de zusters, wat in nederland niet gebeurde, en we gingen weer naar de professor toe. Daar hebben we weer metingen gedaan. De arts vond dat we nog maar 1 keer terug moesten komen ivm de groei van de eitjes. Wat een luxe was dat zeg. Heel veel persoonlijke aandacht.

Onze gastvrouw gaf ons nog wat leuke tips voor het winkelen in Istanbul en die namen we graag aan. De volgende wederom naar ziekenhuis en wederom stond onze gastvrouw ons met een lach op te wachten.

Weer werden de bloedwaarden opgemeten en we gingen wederom bij de professor langs voor de follikel metingen.

Hij vertelde ons dat ze mooi waren gegroeid en vond dat het tijd was voor een punctie afspraak. We zagen erg op tegen de punctie wegens eerdere ervaringen in Nederland zonder verdoving maar ze stelden ons erg op ons gemak. De punctie werd uitgevoerd door de professor zelf onder verdoving. Na de punctie kregen we beiden wat te eten en stelden de verpleegsters en onze gastvrouw ons op ons gemak. We mochten uitrusten op de kamer.

Die dag zijn we lekker in onze hotel gebleven. 5 dagen later hadden we de terugplaatsing volgens de professor waren het mooie blastocyst embryo’s. Wat ons nog meer zelf vertrouwen gaf.

De terugplaatsing werd ook door de professor zelf ​gedaan en we kregen de mogenlijkheid om weer uit te rusten op de kamer in Nederland moesten we gelijk weg na de terugplaatsing. We namen afscheid van t team en onze gastvrouw en vertrokken de volgende dag weer naar Nederland. De wacht weken waren wel moeilijk we probeerden zo veel mogelijk bezig  te zijn met andere dingen. We hadden inmiddels wel al wel verschillende merken zwangerschap testen in huis. De eerste test die we deden was meteen positief daarna bijna iedere dag weer testen we konden het niet geloven. Nu inmiddels ouders van een prachtig zoontje.

Wij zijn het team van Human First eeuwig dankbaar voor hun begeleiding

Afz

M en A