Ervaring van Malika

Naar Istanbul met Human First, april 2012

Na 4 mislukte ICSI-pogingen in Nederland en 1 poging in Belgie gedaan te hebben, is ons in Nederland mede gedeeld dat we uitbehandeld zijn. Mijn man heeft traag zaad,en met mij is gelukkig alles goed,en wij wilden graag nog 1 keer een poging proberen en niet in Nederland, want in Nederland voelden wij ons nooit op ons gemak; je bent meer een nummertje en aangezien wij het zelf moesten betalen gingen wij verder kijken. Nadat een collega mij aanspoorde om naar de website van Human First te kijken was ik helemaal om. Want ja, Turkije daar ga je toch heen voor op vakantie, onze interesse was opgewekt. En 2 maanden later zaten wij in het vliegtuig naar Istanbul.

Wij hebben zelf onze reis en verblijf geboekt bij een reisbureau, maar je kunt ook via Human First een Comfort Pakket nemen waarin alles voor je geregeld word. De tweede dag na onze aankomst werden wij opgehaald door onze gastvrouw Dayon en Evren (directrice) die toevallig ook in Istanbul was voor een kwaliteits check. Wij gingen samen met de boot naar de Aziatische kant waar de kliniek zich bevindt, een hele leuke tocht overigens, ik keek altijd uit naar de boottocht. Aangekomen bij de Memorial kliniek werden we vriendelijk ontvangen en werd bij mij een echo gedaan om te kijken of alles goed was daar binnen, en we hebben allebei bloed moeten laten onderzoeken. De medicijnen werden gebracht naar de kliniek (we hoefden zelf niet naar de apotheek te gaan).

De dagen erna was het rustig: ik spuitte iedere avond mijn hormonen en overdag waren we in de stad; wandelen, winkelen, uit eten. Je raakt niet verveeld in Istanbul, er is van alles te beleven. Het was voor ons de tweede keer op rij dat we naar istanbul gingen,maar je raakt nooit uitgekeken.

De dag van de punctie was aangebroken,en omdat mijn puncties in Nederland altijd pijnlijk verliepen,heb ik in overleg met de Turkse arts afgeproken dat ik onder volledige narcose zou gaan, want ja in Istanbul hoef je geen pijn te lijden! 12 eicellen zijn verkregen, wij hebben besloten om IMSI te laten uitvoeren, en dat was goed te zien bij de embryo transfer, want de kwaliteit van de embryo's was beter dan in Nederland. 2 dagen voor vertrek zijn de embryo's terug geplaatst en het wachten was aangebroken.

13 dagen later heb ik bloedtest laten doen bij de huisarts en helaas negatief...

Al met al zijn wij heel postief over Human First, de tijd die Evren voor ons nam om onze vragen te beantwoorden, de tijd, moeite en het geduld die onze gastvrouw Dayon voor ons nam, ook toen we terug in nederland waren heeft ze ons nog gesmst hoe het met ons ging. De Memorial kliniek die uitstekend werk verrichtte, de arts die een praatje met ons maakte en naar onze wensen luisterde. Het was een ervaring om nooit te vergeten........en wie weet de tijd zal ons leren....en als wij nog een poging willen wagen,dan gaan we zeker terug naar Istanbul, zonder enige twijfel.

Human First BEDANKT.

Groetjes,

Malika