2de keer naar Memorial Oktober 2020

Graag wil ik jullie vertellen dat we in september 2013 (na 2 mislukte pogingen in Nederland) via Human First in Istanbul zijn geweest voor een ICSI behandeling. En ongelofelijk maar waar, nadat er 2 blastocyste’s werden teruggeplaatst was ik zwanger. Ik ben in Juni 2014 bevallen van onze prachtige dochter. Vervolgens zijn we 4 jaar later opnieuw een traject gestart in Duitsland, met een inmiddels school gaande dochter, leek ons dat makkelijk. Helaas is dat ons behoorlijk tegen gevallen. Vooral na de wachtlijst, het resultaat en ook de communicatie, hadden we spijt dat we niet weer direct naar Human First zijn gegaan. Nadat ik weer contact had opgenomen met Evren, konden we namelijk gelijk weer terecht.

We zijn in de herfstvakantie van 2020 vertrokken. Vooraf gaand heb ik 2 echo’s gehad in Nederland en na overleg met Dr. Cem Demirel konden we beginnen met  de medicatie. Evren had een heel overzichtelijk medicatie schema opgesteld en op vrijdag 2 oktober 2020, zette ik mijn 1e prik. Het scheelde dat we thuis al begonnen met de hormoonstimulatie zodat we maar 10 dagen in Turkije hoefden te verblijven. Vrijdag 9 oktober vlogen we vanaf Schiphol. De vlucht was prima te doen, iedereen had netjes een mondkapje op en hield zich aan de regels. We verbleven in het Marriott hotel wat op loopafstand van het Memorial ziekenhuis is. We lagen voornamelijk aan het zwembad, aten bij leuke restaurantjes in de buurt en verbleven op onze kamer, waar we ons ontspanden met o.a. een goed boek en Netflix. Ondanks deze rare tijd hadden we toch een heel ontspannen en relaxed vakantie gevoel.

In Turkije zijn ze erg strikt met de maatregelen. Mondkapjes en handgel zijn overal binnen handbereik, Overal waar je naar binnen gaat, word je temperatuur gemeten, met een pols of voorhoofd meting. Gelijk de ochtend na aankomst, hadden we om 10.00 een afspraak in het ziekenhuis daar werd een echo gemaakt, Covid test gedaan en bloed geprikt. Wij hadden gekozen voor een gastvrouw, omdat dit ons in 2013 ook heel goed was bevallen. Elke afspraak ging Hatice met ons mee om te tolken en ons uitgebreid informatie te verstrekken. Ook het contact met Evren tijdens de reis was heel fijn. Een lief ‘succes’ berichtje en altijd bereikbaar voor vragen. Onze dochter en mijn man zijn ook met elke afspraak meegegaan, wat in Nederland op dit moment vaak niet is toegestaan. Het ziekenhuis personeel bestond nog voornamelijk uit hetzelfde team als in 2013, en wat werden we weer hartelijk ontvangen. Dr. Cem Demirel is zo een fijne, kundige arts. Voor ons inmiddels echt een wonder dokter. Ik had meer dan 25 eitjes dus we moesten oppassen voor overstimlatie.

Dr. Cem Demirel besloot om gelijk maandagochtend de punctie te doen. Daaruit kwamen 13 eicellen. Na een lichte narcose en een ontbijt stonden we na 2 uurtjes al weer buiten.  Nadat mijn man zijn sperma had ingeleverd, was het afwachten. Dinsdag, de volgende dag, kregen we het goede nieuws dat er 10 eitjes waren bevrucht. De terugplaatsing vond plaats op zaterdag. De dag van de terugplaatsing kregen we te horen dat er uiteindelijk 4 sterke blastocyste’s over waren gebleven. Wij plaatsten er weer 2 terug. Omdat ik 35 jaar ben, verhoogd het eventueel de slagingskans. 1 van de embryo’s was van topkwaliteit en de 2e iets minder.

De dag erna zondag 18 oktober vlogen we al weer terug naar huis. 27 oktober mochten we testen. En de uitslag is positief. In november hebben we een vroege echo gehad om te kijken of het er 1 of 2 zijn. En ja hoor...het is weer raak bij Human First. We verwachten ons kindje in Juli 2021. Ik raad het echt iedereen aan! De technologie en wetenschap is veel verder in Turkije dan in Nederland en Duitsland. Daar zijn wij het levende bewijs van. Laat je wens niet tegen houden door Corona. De reis die je maakt is immers een medische reis. Veel geluk...