Ons grote avontuur (maart 2019)

6 jaar getrouwd en 8 jaar bij elkaar en nog nooit waren wij zwanger geweest, na 2 jaar van ons huwelijk attendeerde onze huisarts ons erop of wij een kinderwens hadden en toen begonnen er belletjes te rinkelen want wij waren nog nooit zwanger geweest en zo belandden wij in het traject van onderzoeken en uiteindelijk behandelingen. IUI en IVF werden uitgesloten en wij konden gelijk beginnen met ICSI. Met volle moed en onwetend begonnen wij aan ons eerste traject in Nederland dat helemaal mis liep en eindigde in een overstimulatie een overdosis hormonen en mijn hele lichaam aan de rel.

Na een pauze toch maar begonnen aan onze tweede poging deze keer ging het iets beter en wij hadden bevruchte eitjes twee zelfs, helemaal blij dat het niet voor niets was geweest alleen mijn lichaam werkte niet mee eigenlijk bijna chronisch ziek, iedere griep kreeg mij ook te pakken en mijn lichaam kwam er gewoon niet bovenop wat resulteerde in een niet zwangerschap, iets dat ik van te voren al aanvoelde.

Daarna besloten wij een pauze in te lassen en eerst mijn lichaam weer op orde te stellen waardoor ik onze tweede TP bleef uitstellen.. Na weer 2 jaar gingen wij toch terug voor een TP wat weer resulteerde in een niet zwangerschap. Wij hadden er ons bij neergelegd dat wij kinderloos zouden blijven maar het gevoel bleef knagen want wij hadden nog een poging over... Maar ik kon het niet meer het voelde niet goed en ik had het ondertussen ook wel een plekje kunnen geven ook al bleef het verlangen.... Dus ging ik op zoek naar andere klinieken en kwam bij Human First terecht. Ik deed onderzoek en legde het idee voor aan mijn man, daarna aan mijn vader en aan de huisarts en toen hebben wij contact opgenomen met Human First. Ik wist helemaal niet wat ik zou kunnen verwachten maar nadat Evren contact met ons had opgenomen zijn we er voor gegaan en zo begon ons grote avontuur.

Heel vreemd eigenlijk want ik voelde gewoon dat het goed zou komen ongeacht de uitkomst. En zo gingen wij na twee goede echo`s in Amsterdam in maart naar Istanbul. Mijn man was op van de zenuwen maar onze begeleider Dayon had mijn man zo goed gerustgesteld. Aangekomen in het Memorial ziekenhuis wisten wij niet wat ons overkwam; een heel andere cultuur, maar het voelde goed. De controles gingen zeer discreet en alles zag er goed uit, ik voelde me ook goed wat eigenlijk mijn grootste angst was dat ik weer zo ziek zou worden van de hormonen maar tussen de controles door hebben wij ook nog van Istanbul kunnen genieten. Dokter Cem hield mij lichamelijk dan ook goed in de gaten het kon best zijn dat ik wel een punctie zou krijgen maar geen TP omdat mijn buik dan teveel zou opzetten en dat zou niet bevorderlijk zijn voor de zwangerschap, dus dat was even spannend maar omdat ze je zo gerust stelden voelde het gewoon goed. Na een paar dagen mochten we terug komen in de kliniek en bleek dat ik heel veel eitjes had, dus moest er bloed geprikt worden om te checken of ik geen overstimulatie had ik was zo bang dat ik het weer moest afbreken maar onze gebeden werden verhoord en savonds kregen wij het telefoontje dat de behandeling door zou gaan!

Eindelijk was het zover de punctie zou plaats vinden, mijn buik was zo dik dat die bijna uit elkaar knalde en ik had daar veel last van, maar het resulaat mocht er zijn. Er werden 21 eitjes verwijderd. Na 2 dagen rustig aan en in bed te hebben gelegen kregen wij bericht dat we 11 bevruchte eitjes hadden, die nog verder moesten ontwikkelen maar de vooruitzichten waren veelbelovend en wij kregen een TP. Na de TP zijn wij gelijk terug naar Nederland gevlogen en toen begonnen de wachtdagen. En ja hoor na die vreselijke wachtdagen zijn wij zwanger! Nu ik die schrijf zijn wij 36 weken zwanger en 7 jaar getrouwd en voel ik me hartstikke goed.

Ik zou iedereen Human First aanbevelen, je wordt zo fijn behandeld en de artsen zijn echt specialisten, er wordt met je omgegaan als mens zo discreet en vakkundig en dat geeft je ook een fijn gevoel, als de behandeling niet was gelukt was ik zeker terug gegaan. Team Human First Bedankt!

Mijn plan met jullie staat vast spreekt de Heer, ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk. Ik zal je een hoopvolle toekomst geven spreekt de Heer. Jeremia 29:11