Weer met Human First naar Turkije (2019)

Na een eerdere succesvolle poging in Istanbul en een prachtige dochter verder, wilden mijn man en ik graag voor nog een kindje gaan. We wisten meteen dat we het weer via Human First in Istanbul wilden doen en niet in een ziekenhuis in Nederland (daar hadden we helaas slechte ervaringen). Alles aan het hele traject verloopt daar zoveel fijner.
 
De persoonlijke aandacht in het ziekenhuis (er wordt echt naar jou specifieke geval gekeken), de hulp van Evren vanuit Nederland en natuurlijk de fantastische hulp en steun van de Nederlands sprekende gastvrouw Dayon. Het zorgde meteen voor een minder stressvol gevoel bij een toch behoorlijk spannend traject. Het fijne hotel en dus gek genoeg toch een soort vakantiegevoel, helpen hier natuurlijk ook aan mee. 
 
Eenmaal in Istanbul was alles vertrouwd. De mensen uit het hotel herkenden ons zelfs nog. De behandeling zelf ging gelukkig heel voorspoedig. Er zijn regelmatig controles (vaker dan in Nederland) waardoor er snel op evt problemen ingespeeld kon worden. Ik was in Nederland al gestart met hormonen en we zijn op dag 5 naar Istanbul gevlogen. Alles verliep gelukkig volgens plan en na een week in Istanbul kon er een punctie plaatsvinden. We hadden 9 bevruchte eitjes! We waren uiteraard super blij. Het mooie aan de behandeling in Istanbul is dat de embryo’s 5 dagen de tijd krijgen om te groeien i.p.v. 3 dagen in Nederland. Dus op dag 5 zijn alleen de allerbeste embryo’s nog over en kiezen ze daarvan weer de absolute toppers om terug te plaatsen. Bij mij werden er op dag 5 twee embryo's teruggeplaatst. De dag daarna vlogen we weer terug naar Nederland.  
 
Eigenlijk zouden we pas 10 dagen na de terugplaatsing een zwangerschapstest mogen doen, maar na een week voelde ik al dat het raak was. En ja hoor! Een positieve test.
 
Nu alweer ruim 6 maanden zwanger van weer een dochter! Zo blij en trots dat we dit dankzij Human First en dr. Cem van het Memorial hospital weer mee mogen maken. We zouden het iedereen aanraden om deze weg te behandelen. Vooral het gevoel tijdens de behandeling is zoveel fijner dan in Nederland. En volgens mij is dat het belangrijkste; een beetje begrip, het gevoel dat er echt naar jouw specifieke geval gekeken wordt. Bovendien kregen wij het grootste deel van de behandeling en de medicatie vergoed door de zorgverzekeraar. 
 
Heel veel succes voor iedereen die net als wij deze droom hebben!
 
Twee trotse ouders