Onze ervaring met Human First

Wij wilden graag een kleine. In Nederland kregen wij te maken met wachtlijsten IVF/ICSI. Dit leverde voor ons de nodige spanningen op…….. Toen wij per toeval de site van Human First tegen kwamen, waren wij eerst sceptisch. Kloppen die verhalen wel, hoe is de kwaliteit, enzovoort. Wij hebben veel gelezen en kwamen er achter dat de kwaliteit van de medische zorg in Turkije heel goed was. Dus hebben wij de stap genomen. In Nederland zijn wij vervolgens niet verder gegaan. We hebben dus nog nooit een behandeling hier gehad.

De ervaring in het ziekenhuis in Turkije was buitengewoon goed. Mooi ziekenhuis, heel aardig  personeel en een goede begeleiding. Dr. Cem was geweldig. De rust en het geduld die hij had. De tijd die hij voor ons nam om al onze vragen te beantwoorden. Gewoon super. We kregen zelfs zijn 06 nummer, waar we hem in Turkije en nadien ook nog in Nederland konden bellen of smsen. Het hele IVF-team was erg betrokken en vriendelijk.

De hormoonbehandeling was heftig. Jennie reageerde heftig op deze behandeling. Uiteindelijk groeiden er 20 follikels. Hieruit kwamen 17 eitjes. Deze zijn allemaal bevrucht door middel van ICSI. Er bleven 12 embryo’s over, waarvan de drie beste, drie dagen later werden terug geplaatst. De overige waren niet goed genoeg om ingevroren te worden.

Toen begon het wachten. Ook dit is erg zwaar. 15 Dagen na de punctie hadden we een positieve test. us de eerste poging meteen raak!

Onze ervaring met Human First en ook de behandeling in Turkije is buitengewoon positief. Erg veel mensen zijn enthousiast geraakt door onze ervaring. Mensen vinden het vooral erg bijzonder allemaal. Mensen in onze omgeving die met behandelingen in Nederland bezig zijn adviseren we om na te denken over Turkije. Ook artsen vinden het erg interessant, maar we merken soms toch wat terughoudendheid ten opzichte van vruchtbaarheidsbehandelingen in het buitenland. We hebben de indruk dat ze zich er wat voor afsluiten en hier nog niet zover zijn met de technieken als in Turkije. Mijn zorgverzekeraar Trias heeft positief gereageerd. Ik heb hen ook in ieder geval doorverwezen, net als de huisarts, gynaecoloog en de kraamafdeling van het ziekenhuis naar uw site. 

Inmiddels zijn we de trotse ouders van een meisje. Wij zijn Human First en het IVF-team in Turkije dan ook bijzonder dankbaar. Ook de gastvrouwen die ons hebben begeleid in Turkije en Dr. Cem hebben we geïnformeerd over de voortgang van de zwangerschap en de geboorte van onze dochter. We hebben ook een geboortekaartje naar Turkije gestuurd en ik hoop dat deze goed is aangekomen.

 

Februari 2009, Steenwijk