Een wondertje Juli 2014

Graag willen we met jullie onze ervaring delen, aangezien wij na een periode van 4,5 jaar ICSI behandelingen (6x), bijna ten einde raad waren. We hebben in die 4,5 jaar veel teleurstellingen gekend en daardoor werd ons geloof in een eigen kindje steeds minder. Na jarenlange behandelingen in Düsseldorf, wilden wij toch wel eens een second opinion laten doen bij een ander ziekenhuis. Via internet maakten we kennis met Human First en daarover raakten we al snel enthousiast. Nadat ik met Human First contact heb gehad, werden we helemaal enthousiast.

Er werd ons veel informatie gegeven en er werd ook kritisch gekeken in welk opzicht een behandeling in Istanbul voor ons zinvol zou zijn. Het bleek qua mogelijkheden redelijk vergelijkbaar met Düsseldorf, maar gezien de hoge slagingspercentages, de positieve ervaringen van andere stellen en het feit dat we graag een second opinion wilden, besloten we om in de zomer voor enkele weken naar Istanbul te gaan om daar een behandeling te ondergaan. We hebben deze periode in Istanbul zo goed als stressvrij doorgemaakt en als erg positief ervaren. Het voelde als een heerlijke vakantie waar we een behandeling bij hebben gedaan. De rust, geen verplichtingen van werk en thuis en de prachtige omgeving hebben daar wat ons betreft alleen maar positief aan bijgedragen. 

Dankzij de geweldige artsen in Istanbul en de super ondersteuning van Human First, hebben wij na deze prachtige reis het mooiste nieuws ooit gekregen; een positieve zwangerschapstest! We waren direct dolblij, maar moesten van de artsen nog even geduld hebben tot de eerste echo (met 7 weken), voordat we echt mochten juichen. De echo met 7 weken zag er goed uit en inmiddels ben ik alweer 23 weken zwanger. Een wonder, aangezien onze kansen om nog een eigen kindje te krijgen van ons samen, zeer klein waren. Zo zie je maar dat het goed kan uitpakken om verder te kijken en eens iets anders te proberen.

We zijn zeer te spreken over de professionaliteit en deskundigheid  van de artsen in Istanbul. Daar komt bij dat we daar als patiënten zeer goed zijn opgevangen. De service was in één woord geweldig.Zo hebben we tijdens de punctie en de terugplaatsing een eigen kamer toegewezen gekregen. Daarbij was de punctie echt een verademing voor mij. Ik kon kiezen tussen een narcose, een roesje of plaatselijke verdoving. Ze verzekerden me ervan dat ik bij een plaatselijke verdoving niets zou voelen, zodoende koos ik voor een plaatselijke verdoving. Ik heb inderdaad helemaal niets van de punctie gevoeld, maar ben toch bij geweest. Dat vond ik erg prettig. Ook de terugplaatsing vond ik er een stuk professioneler aan toe gaan dan ik tot dan toe gewend was. De ruimte waar de terugplaatsing plaatsvond, zat direct aan het lab, waardoor de embryo’s geen onnodig lange weg af hebben moeten leggen voordat ze teruggeplaatst werden. Mijn man kon niet bij de terugplaatsing aanwezig zijn, maar als je dat bekijkt vanuit het idee dat het in een soort OK plaatsvindt, is daar ook wel wat voor te zeggen. Al met al kwam het allemaal zeer professioneel over.Wij hebben niet gekozen voor een gastvrouw, aangezien we met de artsen Engels konden praten en we verder al redelijk bekend waren in Istanbul. Achteraf gezien kan ik adviseren wel gebruik te maken van een gastvrouw, aangezien zij ook goed kan vertalen. Met name voor de communicatie met het verplegend personeel en baliepersoneel kan dat erg handig zijn, omdat zij nauwelijks Engels praten.Tijdens dit gehele traject hebben we regelmatig contact gehad met Evren van Human First. Dit is ons zo goed bevallen. Als we ergens vragen over hadden, konden we altijd direct bij haar terecht. Wanneer dit nodig was heeft zij onze vragen voorgelegd aan de arts. Dit stelde ons altijd zeer gerust. Ook haar betrokkenheid maakte dat we de behandeling als extra persoonlijk hebben ervaren.

Terugkijkend op onze reis kunnen we alleen maar zeggen dat het een prachtige ervaring was die we iedereen kunnen aanraden, zeker met de ondersteuning erbij van Human First! Succes allemaal en toi toi toi met het laten uitkomen van jullie grootste wens!

Naomi & Sander

Juli 2014