Antony en Chiara, okt/nov 2012

Oktober/november 2012

Alles begon toen ik heel graag een kind wilde, maar helaas was mijn  man gesteriliseerd. Hij besloot de sterilisatie terug te draaien en ik dacht, ok, nu zal het wel gauw raak zijn, maar dat was helaas was niet zo.Voor ons was snel duidelijk dat wij een ICSI moesten doen. Na maanden wachten konden wij beginnen met de behandeling en wij begonnen natuurlijk vol vertrouwen en vol hoop aan ICSI. Aan het begin dachten wij, over drie-vier weken zijn wij zwanger, maar helaas was dat niet zo.De eerste poging begon met een overstimulatie, wat voor mij heel moeilijk was, en voor mijn man een grote teleurstelling en dat bracht spanningen in de relatie die bijna ons huwelijk kostten. Wij besloten te stoppen met de behandeling en eerst aan onze relatie te werken, wat achteraf bekeken heel slim was van ons.

 

Daarna ging het heel goed met ons en ik was aan het denken hoe ik zou kunnen leven zonder een kind en soms vond ik het best goed, maar ergens in mijn hart wist ik dat ik voor een lange tijd niet gelukkig zou zijn. Omdat ik gelovig ben, wachtte ik op een teken, wat en wanneer ik iets moest doen. Zo besloot ik naar Israel te gaan met mijn moeder en ja, toen ik terug kwam wist ik meteen dat ik een kind wilde en dat ik er alles voor moet proberen.

In mei 2012 begonnen wij weer, en nu ging het makkelijker want wij hadden nog twee cryo's, maar helaas was de uitslag bij allebei negatief. Nou, wij dachten geen probleem wij zijn nog bij de eerste poging, dus laten we met de tweede beginnen, tot wij te horen kregen dat de uroloog twijfelde om Pesa te doen bij mijn man of niet. Wij moesten twee maanden wachten op een antwoord. Nou, dat was een grote teleurstelling, maar gelukkig gaf ik niet op. Op zoek naar een telefoonnummer van de IVF afdeling op internet kom ik de site tegen 'Human First' die ook IVF doen maar in Turkije en ik vertelde het aan mijn man. Hij zei: "jij bent gek met je Turkije, IVF in Turkije, daar heb ik nooit van gehoord"en ik zei, eerst bellen met Human First, wat trouwens een Nederlandse organisatie is, en dan zien wij nog wel. Volgende dag gebeld, maar alleen voicemail, dus toen dachten wij nou is het toch niets. Maar een paar dagen later kregen wij een telefoontje van de directrice van Human First, en zo hebben wij besloten om toch naar Turkije te gaan. De eerste indruk was meteen heel goed, heel duidelijk telefoongesprek gehad en ik voelde mij meteen met volle hoop. Wij moesten onze medische gegevens naar Turkije opsturen en binnen een week hoorden wij dat wij konden beginnen wanneer wij er klaar voor waren. Wij hebben voor een all-inclusive pakket gekozen want mijn man kon niet meteen mee en zo was het fijn om iemand daar te hebben die kon ons helpen en dat was de gastvrouw Dayon die alles kon regelen. Ik vertrok met een vriendin op 27 october 2012 naar Istanbul, want daar ligt de kliniek en meteen waren wij heel goed opgevangen door de chaffeur van het mooie hotel.

De volgende dag troffen wij onze gastvrouw en gingen wij naar het ziekenhuis, nou ik was zonder woorden door wat ik zag: zo mooi en hygienisch en dan nog het vriendelijke personeel en de beroemde Dr .Cem Demirel. Hij was rustig en gaf goed uitleg in Engels of Duits, maar de gastvrouw kon ook vertalen als dat nodig was. Zo begon ik een nieuwe poging ,maar wel met een gevoel van vakantie, want wanneer wij niet naar ziekenhuis moesten, gingen wij in de stad in ,wat toch zo mooi is, de dagen waren snel voorbij en de behandeling verliep prima ,de dokter hield rekening met mijn vorige overstimulatie en was alles prima. Wij kregen een probleem met het hotel wat aan begin vervelend was, maar de directrice van Human First, Evren, had zich haar professionaliteit bewezen en heeft actie ondernomen. Het was heel fijn om te zien dat wij als haar gasten op de eerste plek stonden. Wij waren heel blij om te ervaren hoe fijn het is om met een professionele organisatie te maken te hebben en een heel leuk mens als Evren naast ons te hebben. De dag van de punctie bij mij en de PESA bij mijn man verliep perfect, zo dat het resultaat 7 bevruchte embryo's waren en wij helemaal blij waren. Na vier dagen, want de embryo's waren zo goed, kregen wij de terugplaatsing en dat was het hoogtepunt van onze geweldige reis.

Onze ervaring met Human First en de hele team samen met de geweldige dokters en gastvrouw was geweldig en wij zou altijd met hun samen gaan in een zo'n moeilijk traject, maar wij hopen dat niet meer nodig is want wij zijn inmiddels 14 weken zwanger en tot nu toe alles is prima.

Wij bedanken nogmaals aan hele team van Human First en het team van Dr. Cem Demirel.

  

Antony en Chiara