6 jaar getrouwd en 8 jaar bij elkaar en nog nooit waren wij zwanger geweest, na 2 jaar van ons huwelijk attendeerde onze huisarts ons erop of wij een kinderwens hadden en toen begonnen er belletjes te rinkelen want wij waren nog nooit zwanger geweest en zo belandden wij in het traject van onderzoeken en uiteindelijk behandelingen. IUI en IVF werden uitgesloten en wij konden gelijk beginnen met ICSI. Met volle moed en onwetend begonnen wij aan ons eerste traject in Nederland dat helemaal mis liep en eindigde in een overstimulatie een overdosis hormonen en mijn hele lichaam aan de rel.

Na 2 jaar zwanger proberen te raken hadden we een doorverwijzing gekregen naar de gynaecoloog. Na onderzoeken en een kijkoperatie was het duidelijk: op een natuurlijke manier zou het voor ons heel erg moeilijk worden om kinderen te kunnen krijgen. We kregen direct een doorverwijzing voor ivf in een academisch ziekenhuis. De kans op een geslaagde ivf was volgens de gynaecoloog 10 tot max 40%. Een kinderwens was immers ook een wens en niet voor iedereen weggelegd zo vertelde ze ons. Soms moesten we leren genoegen te nemen met de zegeningen in ons leven. Dit bericht kwam als donderslag bij heldere hemel. We waren totaal van slag!

Na een eerdere succesvolle poging in Istanbul en een prachtige dochter verder, wilden mijn man en ik graag voor nog een kindje gaan. We wisten meteen dat we het weer via Human First in Istanbul wilden doen en niet in een ziekenhuis in Nederland (daar hadden we helaas slechte ervaringen). Alles aan het hele traject verloopt daar zoveel fijner.

Dankzij dokter Cem en zijn team, zijn wij zwanger geworden. Wij kwamen er al vrij snel achter dat we niet op natuurlijke manier zwanger kunnen worden. Er was één optie om zwanger te worden: IVF. In de zomer van 2018 zijn we begonnen met onze IVF behandeling in Nederland. Na twee zeer teleurstellende behandelingen gingen we op zoek naar andere mogelijkheden.