In Nederland waren we al een tijdje bezig voor een tweede kindje. Na verschillende onderzoeken kwam eruit dat ik onverklaarbaar onvruchtbaar zou zijn. Het enigste wat ze vonden was een afgesloten eileider aan de linkerzijde. Na 7 IUI overgegaan op IVF met als resultaat 8 eitjes, helemaal blij waren we. Toen we op de dag van terug plaatsing hoorde dat de andere 7 het niet gehaald hadden, zonder enige reden of uitleg gingen we beide met een dubbel gevoel het ziekenhuis uit. 

Vervolgens op naar de volgende poging waarbij ze al meerdere keren lieten vallen dat, zou ik kans willen maken, ik echt zou moeten afvallen. Zo gezegd, zo gedaan dus in een korte periode 7 kilo afgevallen. Maar beide bleven we een beetje een vreemd gevoel houden bij het ziekenhuis en bij onze behandelende gynaecoloog. Een soort lopende band werk, een nummertje zonder persoonlijk randje. Ook de onduidelijkheid speelde op, waarom lukt het niet terwijl we al een gezonde dochter op de wereld gezet hebben onder enige hulp...

Nadat ik in 2016 op natuurlijke wijze zwanger en mama ben geworden, kreeg ik maar in de jaren erna geen positieve test. Na 1,5 jaar vond ik dit vreemd en maakte ik een afspraak bij mijn huisarts. Vanwege onze leeftijd toen (21 & 27) vonden ze dit niet raar en zou het vanzelf wel komen. Advies gekregen om nog 6 maanden te proberen en als het dan niet lukt om terug te komen. Na 6 maanden weer een afspraak gemaakt omdat ik nog steeds geen positieve test had, en kreeg toen pas een doorverwijziging naar de gynacoloog in het ziekenhuis. Na de eerste afspraak werd er weer gezegd dat ik 3 maanden moet proberen en alles bij moet houden. (Net alsof ik dit eerder niet had gedaan maargoed). Na 3 maanden weer terug gekomen en toen begon mijn reis. 

Wat vonden wij het fijn om alle ervaringen over Human First te lezen voor wij aan dit grote avontuur gingen beginnen. Ik hoop dat onze ervaring ook gaat bijdragen aan, iemand, die de stap gaat nemen om samen met Human first proberen de grootste wens die er bestaat in vervulling te laten gaan.

Wij zijn acht jaar bezig geweest om zwanger te raken. Door de huisarts was de diagnose PCOS al eens gesteld maar daarna had ik de stille hoop dat het ons toch, zonder een medisch traject, zou lukken om zwanger te raken. Uiteindelijk zorgde een miskraam in 2022 ervoor dat het pijnlijke besef kwam dat het echt niet zo makkelijk ging als dat we bij veel mensen om ons heen zagen. Het eerste contact in een Nederlands ziekenhuis verliep niet fijn. Ik voelde me het zoveelste poppetje in een hokje gedrukt waar ik misschien wel helemaal niet in pas. Zou onze wens dan nooit uitkomen? We zijn op zoek gegaan naar alternatieven met een grote twijfel want we hadden nog geen grote stappen in Nederland ondernomen. Willen ze ons wel helpen? Dus horen wij hier wel in thuis? Hebben andere mensen hier niet veel meer recht op die al zoveel hebben ondernomen in Nederland?

Beste allemaal 

Hierbij wil ik mijn ervaringen delen met Human First in Turkije. Zoals vele koppels met fertitliteitsproblemen hebben wij ook jarenlang in de molen van de Nederlandse zorg gezeten. Wij weten sinds 2016 dat het op een normale zwanger worden er voor ons niet in zit helaas. Onze tocht naar een kind begon toen ook niet lang daarna.

We begonnen met 6 keer iui behandeling in Nederland wat kansloos was. We kregen prikken en een agenda met datums meer niet; onze bloedwaarden werden niet gemeten en de behandeling was steeds bij een andere leerling arts. We hadden niet het gevoel dat dit de juiste behandeling voor ons was na 6 keer proberen sloten we dat hoofdstuk af.