Wat vonden wij het fijn om alle ervaringen over Human First te lezen voor wij aan dit grote avontuur gingen beginnen. Ik hoop dat onze ervaring ook gaat bijdragen aan, iemand, die de stap gaat nemen om samen met Human first proberen de grootste wens die er bestaat in vervulling te laten gaan.

Wij zijn acht jaar bezig geweest om zwanger te raken. Door de huisarts was de diagnose PCOS al eens gesteld maar daarna had ik de stille hoop dat het ons toch, zonder een medisch traject, zou lukken om zwanger te raken. Uiteindelijk zorgde een miskraam in 2022 ervoor dat het pijnlijke besef kwam dat het echt niet zo makkelijk ging als dat we bij veel mensen om ons heen zagen. Het eerste contact in een Nederlands ziekenhuis verliep niet fijn. Ik voelde me het zoveelste poppetje in een hokje gedrukt waar ik misschien wel helemaal niet in pas. Zou onze wens dan nooit uitkomen? We zijn op zoek gegaan naar alternatieven met een grote twijfel want we hadden nog geen grote stappen in Nederland ondernomen. Willen ze ons wel helpen? Dus horen wij hier wel in thuis? Hebben andere mensen hier niet veel meer recht op die al zoveel hebben ondernomen in Nederland?

Beste allemaal 

Hierbij wil ik mijn ervaringen delen met Human First in Turkije. Zoals vele koppels met fertitliteitsproblemen hebben wij ook jarenlang in de molen van de Nederlandse zorg gezeten. Wij weten sinds 2016 dat het op een normale zwanger worden er voor ons niet in zit helaas. Onze tocht naar een kind begon toen ook niet lang daarna.

We begonnen met 6 keer iui behandeling in Nederland wat kansloos was. We kregen prikken en een agenda met datums meer niet; onze bloedwaarden werden niet gemeten en de behandeling was steeds bij een andere leerling arts. We hadden niet het gevoel dat dit de juiste behandeling voor ons was na 6 keer proberen sloten we dat hoofdstuk af.

Nadat ik in 2016 op natuurlijke wijze zwanger en mama ben geworden, kreeg ik maar in de jaren erna geen positieve test. Na 1,5 jaar vond ik dit vreemd en maakte ik een afspraak bij mijn huisarts. Vanwege onze leeftijd toen (21 & 27) vonden ze dit niet raar en zou het vanzelf wel komen. Advies gekregen om nog 6 maanden te proberen en als het dan niet lukt om terug te komen. Na 6 maanden weer een afspraak gemaakt omdat ik nog steeds geen positieve test had, en kreeg toen pas een doorverwijziging naar de gynacoloog in het ziekenhuis. Na de eerste afspraak werd er weer gezegd dat ik 3 maanden moet proberen en alles bij moet houden. (Net alsof ik dit eerder niet had gedaan maargoed). Na 3 maanden weer terug gekomen en toen begon mijn reis. 

Reis van afgelopen 10 jaar... Dit is het verhaal van Mayson die geboren is in 2022.

In 2021 hebben we de stap genomen om na een behandeling van ruim 10 jaar in Nederland gedaan te hebben nu elders te gaan proberen. Via via hoorden dat er in Turkije meer mogelijkheden zijn en betere behandelingen en ben toen gaan Googlen en kwam terecht bij humanfirstivf.  Contact was laagdremplig en geen wachttijd. Enige wat ik moest doen is informatie verstrekken en alles werd geregeld door Evren.