Onze reiservaring (december 2016)

Ons verhaal begon net als vele andere met een sterke kinderwens, na het stoppen met de pil liet deze wens op zich wachten. Waarbij we eerste instantie allebei nuchter en rustig bleven, werd onze wens met de dag groter. Na 9 maanden besloten we dan ook langs de huisarts te gaan, na een aantal onderzoeken werd ons verteld dat de zaad van mijn partner erg slecht was en dat de kans dat we ouders zouden worden erg klein was. Onze wereld stortte op dat moment in, zonder verdere uitleg of begeleiding zijn we op eigen houtje ons leven voortgaan zetten.

Echter bleef het aan mij knagen en heb ik mijn partner na 3 maanden kunnen overhalen om opnieuw een zaadonderzoek te doen en een verwijzing naar het ziekenhuis te vragen, hier bleek achteraf dat het zaad juist erg goed was. Onze vervangende huisarts heeft verkeerde informatie versterkt, na enige frustratie waren we natuurlijk ook opgelucht. Na allerlei onderzoeken bleek er bij mij ook geen oorzaak gevonden te kunnen worden, we waren blij maar snapten tegelijkertijd ook niet waarom het dan niet lukte.

 

In overleg met onze gyneceloog zijn we gestart met IUI behandelingen, de begeleiding in het ziekenhuis ging moeizaam er werd weinig geluisterd of rekening gehouden met wat ik aangaf. Zo zijn ze er pas na 5 IUI behandelingen er achtergekomen dat ik een te vroege eisprong had, terwijl ik dit goed kon voelen en een aantal keer heb aangegeven. De laatste IUI eindigde met overstimulatie, waarop ik me erg beroerd heb gevoeld. Dit deed de emmer voor ons overlopen, waarop we besloten om verder te kijken dan een ziekenhuis bij ons in de buurt.

 

Via internet kwamen we uit bij Human First, hoe eng het ook leek in het begin, het maakte ons ook nieuwsgierig. Het traject was duidelijk, goed uitgestippelt en professioneel. Ik heb in dezelfde week Evren gebeld, Evren heeft naar mijn verhaal geluisterd mij uitleg gegeven en mijn vragen beantwoord. We hebben kort daarna besloten om het te proberen en het traject in Istanbul aan te gaan, dit was eind oktober begin November. We hebben een 11daagse reis geboekt en ik ben hier gestart met de echo's en de Menopur. Dit allemaal in overleg met Evren, dit ging prima ze luistert, staat klaar en beantwoord al je vragen.

 

Eerste kerstdag zijn we richting Istanbul vertrokken, de volgende dag hadden we al een afspraak in het ziekenhuis. Onze afspraken zijn goed bevallen, dokter Cem Demirel is in een woord een dokter die weet waar hij over praat. De begeleiding is boven verwachting goed, verpleegkundigen die begaan zijn, labaratorium die contact opneemt om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Wij zijn in totaal 4 keer in het ziekenhuis geweest, 2 x echo, punctie en een dag voor vertrek terugplaatsing. Wij hadden in totaal 6 eitjes van top kwaliteit, waarop we in overleg hebben besloten om een terugplaatsing op dag 5/6 te doen. Risico was dat ze niet alle 6 mee zouden groeien, dit was het geval we hadden 2 eitjes van A kwaliteit en 1 van C kwaliteit. In overleg met dokter Cem Demirel hebben we besloten om de 2 van a kwaliteit terug te plaatsen. De punctie en terugplaatsing ging prima, de volgende dag zijn we terug gekomen. Al teruggekomen hielden we contact met het ziekenhuis, ik werd gebeld als ik bloed moest prikken of een test kon doen. Inmiddels zijn we 9 weken gelukkig zwanger van 1 embryo!

 

Voor ons wordt het geen behandeling meer in Nederland, voor een volgende keer gaan we via Evren terug naar Istanbul.