Ervaring van Sevde & Ahmed (Juli 2015)

Graag wil ik mijn ervaring met jullie delen over de ICSI behandeling die wij in Istanbul hebben gehad. Hiervoor wil ik Human First bedanken en in het bijzonder Evren Buyukcinar voor haar vriendelijke begeleiding. Ze was altijd goed bereikbaar en dat vond ik persoonlijk erg fijn.Na een jaar kinderloos te zijn is er bij mijn man oligozoöspermie geconstateerd. De uroloog adviseerde ons voor een ICSI behandeling.

Al gauw ging ik op internet informatie opzoeken over ICSI en alles wat er bij komt kijken. Ook moesten we het allemaal verwerken en hadden wij de behoefte om dit te delen met familie en vrienden. Wel fijn als je mensen in je omgeving hebt die jullie daarbij willen steunen.

Samen met mijn lieve man gingen we uitzoeken waar we behandeld wilden worden. De eerste keer liet ik alles op me afkomen en heb ik gekozen voor een behandeling zonder narcose bij de punctie, want narcose werd daar niet standaard toegepast. Ik ben niet zwanger geraakt van de eerste poging. De pijn van de punctie is zeker te verdragen, maar de angst om dat weer te ervaren is zo groot dat ik de volgende behandeling telkens wilde uitstellen. Zowel sommige medewerkers van de kliniek als de punctie hebben ervoor gezorgd dat ik verder wilde kijken.

Vervolgens ging ik uitzoeken waar wel narcose werd toegepast en kwam ik al snel op de website van Human First. Voornamelijk door de ervaringsverhalen besloten wij om naar Istanbul te gaan. Istanbul is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden, wat ons ook een gevoel van vakantie gaf.

De ziekenhuispersoneel was erg vriendelijk en behulpzaam. Je kreeg er persoonlijke aandacht met soms wel twee artsen die de echo gingen beoordelen. Ik voelde me absoluut geen 'nummertje'. Ook krijg je een eigen kamertje waar je je rustig kan klaarmaken voor de punctie en de terugplaatsing en om daarna uit te rusten. Punctie onder narcose was trouwens erg goed bevallen.

Wij mochten 7 weken blij zijn met een positieve zwangerschapstest! Helaas is het vruchtje daarna niet verder ontwikkeld en ben ik gecuretteerd. Het feit dat er een zwangerschap is ontstaan geeft mij veel hoop op de volgende behandeling. Mocht ik weer een derde ronde willen, dan kunnen jullie het wel raden waar het wordt.

Kortom wie een goede service en behandeling wilt, meld je dan aan bij Human First!

Met vriendelijke groeten,

Sevde & Ahmed